15-05-10

De Woestijnwandeling in Pajottenland !!!


pajottenland

Het Pajottenland is de streek tussen de taalgrens, de Zenne, de Dender en de oude weg van Brussel naar Aalst. Het landschap is licht golvend en, hoewel dicht bij Brussel, heeft de streek haar landelijk karakter kunnen behouden. Over de oorsprong van het woord “pajot” bestaan vele verschillende theorieën. Zeker is dat de mensen hier veel van hun traditionele levensstijl bewaard hebben: dat kan je merken op de pensenkermissen en in de vele volkscafés. hOnze wandeling vertrekt trouwens langs volkscafé De Cam en verder komen we ook langs café Den Haas. Dit café werd geopend in 1871 en is het oudste nog werkende van Gooik. Het heeft een grote aantrekkingskracht door zijn unieke ligging, midden in de velden en ver van het gejaag. Bovendien is hier nog een unieke aarden bollebaan aanwezig waarop nog het traditionele platbolspel beoefend wordt. Men kan er een typisch streekbier zoals gueuze of kriek drinken en een “plank” eten. In de buurt van de herberg zien we in de verte de molen van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, bekend van de jeugdserie Kapitein Zeppos. Deze molen dateert uit de veertiende eeuw en wordt ook “tragische molen” genoemd vanwege de vele moorden die op de molenaarsfamilie gepleegd werden. Sinds 2007 heeft de molen een museum.
Onze wandeling komt voorbij de Woestijnkapel uit de zestiende eeuw, een van de meest schilderachtige hoekjes van het pajottenland. De naam Woestijn zou afkomstig zijn van “wastenij”, waarmee het onbewoonde karakter van de plaats zou aangeduid geworden zijn. Tot voor honderd jaar trof men er inderdaad slechts grazend vee aan. De H.-Kruiskapel werd gebouwd voor een koperen kruis dat op deze plaats zou gevonden zijn en dat op eigen houtje van de parochiekerk ’s nachts terug naar zijn plaats op de Woestijn keerde. .
Onderweg zal je ongetwijfeld ruiters, huifkarren en mountain bikers ontmoeten: de
mountain bike-route van Gooik is een van de meest populaire in Vlaanderen. Verder ontmoeten we onderweg de bewegwijzeringen van verschillende interessante lange afstandswandelwegen die de streek doorkruisen. De GR512 “Vlaams-Brabant” van Diest naar Geraardsbergen loopt door het Pajottenland. De “Voettocht in Pajottenland” is een uitzonderlijk privé-initiatief: een geel en blauw bewegwijzerd pad dat 205 kilometer lang door de mooiste hoekjes van het Pajottenland kronkelt en slingert. Het plattelandspad “De Houteman” werd in 2007 geopend en wil de wandelaar laten kennismaken met de natuur, landbouw en landschap.
Onze wandeling vertrekt in het centrum van Gooik, dat zich “Parel van het Pajottenland” noemt. Gooik is een bekend
centrum voor volksmuziek en er is altijd wel wat te beleven.

foto 1 Gooik


 

Dit is de Woestijnwandeling .We zijn vertrokken in het centrum van Gooik.De wandeling heeft haar naam waarschijnlijk gekregen door de vele akkers die er momenteel nog kaal bij lagen en uitgestrekte velden .Het is een heel mooie streek met een mooi landschap.

foto 2 gooik

 Een tussenstopje voor de hondjes eens te laten drinken .

foto3

En natuurliik de baasje ook.Een cafeetje met een gezellig terrasje en heel veel streekbiertjes !!!!

foto5

foto 3

pajottenland


20:57 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-11-09

Spoken gezien !!!

In he Provinciaal domein Wachtebeke,was er zaterdagavond een Halloweenwandeling en dat hadden we tot nu toe nog niet gedaan,dus zijn we maar naar daar afgezakt om er de griezelige sfeer eens te ontdekken en dat was wel eens totaal iets anders ,dan altijd op stap te gaan met onze hondjes,want die waren daar voor een keer niet welgekomen en inderdaad het zou te angstig zijn voor onze beestjes met al de rare geluiden die uit het struikgewas en de bomen kwamen.Er was heel veel volk op af gekomen en overal zag je de wandelaars op het parkoer met fakkels lopen.We hebben een 5 tal km gewandeld en op het traject stonden overal kaarsen te branden.Het was pikdonker ,maar het was heel goed georganiseerd en je kon je zeker niet mislopen.Het is zeker voor herhaling.Vele wandelaars waren ook verkleed in spoken ,heksen en alle rare dingen dat je maar kan bedenken.Blijkbaar word Halloween overal al goed gevierd.26[1]

20[1]

 halloween 3

 

 hallpoween blog 2

 

halloweenblog1

DSCN0073

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen trick or treat (waarbij de keuze wordt gegeven tussen een plagerijtje uithalen of een versnapering krijgen). De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Jonge volwassenen gaan soms naar Halloweenfeesten.

20:10 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

29-10-09

Eens op de creatieve toer geweest !!!


Hobby's kan je er altijd bij nemen en zo ben ik nu terug aan de slag gegaan ,met nu en dan eens een bloemstukje te maken.Het is ondertussen enkele jaren geleden dat ik eens op bloemschikcursus geweest ben .Met wat assistentie en een beetje eigen creavtiviteit heb ik een bloemenkrans gemaakt.Het moeilijkste bij bloemschikken vind ik de keuze van de bloemen.maar hoe meer je het doet ,hoe meer ideetjes dat je krijgt.en met veel uit de tuin en de natuur kan je ook al mooie resultaten krijgen.

DSCN0052 bewerkt
 

19:52 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

30-09-09

Strand vol honden !!!

Jaarlijkse traditie is de Nationale zeehondewandeling in De Haan en zoals ieder jaar een stralend zonnig nazomerweertje.De Vlaamse cavaliers waren terug heel goed vertegenwoordigd en behaalden de 2de plaats met het aantal deelnemers.We hebben de wandeling van 7 km. gedaan.Eerst een beetje door het bos gewandeld en zo kwamen we op het strand,waar de hondjes zich konden uitleven.Heel veel volk op het strand met hun honden ,maar ook de toerist,die blijkbaar ook hun plezier hadden hoe de beestjes en baasjes zich amuseren.Telkens sta je verbaasd ,hoeveel rassen van honden er zijn,groot ,klein,je komt er duizenden tegen.

Zeehondewandeling De haan

 

zeehondewandeling

Enkele sfeerbeeldjes met de wandelvrienden!!!!

page

 

20:13 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-09-09

Nieuwe diertjes op het terras!!!

Ons huisdiertje Bono heeft deze week nieuw gezelschap gekregen .Na 6 jaar ons enig beestje te zijn,zijn er nu enkele volierevogeltjes op het terras gekomen.Hij vind het een beetje spectaculair en kan er zo verbaasd zitten naar kijken .De eerste dag met veel geblaf ,maar na 2 dagen blijft het enkel met veel belangstelling naar kijken en zijn het zijn vriendjes aan het worden.De grasparkietjes zijn gedoopt als Suske en Wiske en de witte kanarie is onzs Hectorke.Hopelijk kan hij binnenkort een serenade geven.Het is een mannetje en heb gehoord dat ze het best kunnen zingen.De Zebravinkjes zitten de ganse dag te fladderen en brengt wel wat leven in de voliere.Hector de Kanarie zitten samen in een compartiment met de vinkjes en dat klikt heel goed.En de grasparkietjes Suske  en Wiske zitten ook onafscheidelijk samen in een ander compartiment.

blogfoto

 

21:56 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-08-09

Paradijselijke vogels!!!

Met de trein een Bdag tripje naar

Parc Paradisio

 

 

Parc Paradisio is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen), dat in 1993 zijn deuren opende. Hoewel het park in het begin vooral vogels huisvestte is het nu meer en meer een volwaardig dierenpark aan het worden. Paradisio is gevestigd op de site van een oude abdij. Doorheen het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren.

In 2006 is de "Droom van Han Wu Di" geopend, de grootste Chinese tuin van Europa welke. Hier vindt u talloze kraanvogels, alsook een drietal Rode Panda's en Muntjakken. In 2007 was het de beurt aan het Roofvogeldorp. Een indrukwekkende rij grote volières met verschillende soorten roofvogels en een heuse doorwandelvolière met gieren.

In 2008 pakte Paradisio uit met een groot Indonesisch gebied.

Sinds zijn ontstaan heeft het vogelpark deelgenomen aan verscheiden kweekprogramma's ter behoud en bescherming van bedreigde diersoorten.

In 2007 bezochten meer dan 635.000 personen dit park.

 

plan-van-het-park

 

Paradisio

nieuw paradisio3

20:33 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-09

Uitstapje!

Een druk verlof gehad ,niet werken en toch geen tijd voor op mijn blogje eens iets te schrijven en de reden is ,dat we vele uitstapjes gedaan hebben en dit is er eentje van en het was een gezellig tweedaagse in de Ardennen!!

Herbeumont

Herbeumont is een dorpje dat zo'n 700 inwoners telt. Net buiten het centrum van het dorp, op de rechteroever van de Semois, vinden we de resten van een 11de-eeuws kasteel, gebouwd door Jehan de Rochefort. Het kasteel deed tot halverwege de 17de eeuw dienst als woonplaats voor de graven van Herbeumont. Het kasteel is uiteindelijk verwoest door de troepen van Lodewijk XIV (die een spoor van vernieling trokken door de hele Ardennen). De ruïnes van het slot liggen er nog net zo bij als hoe de soldaten van de Zonnekoning het achterlieten. Vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

In het dorpje zelf is een mooie 12de-eeuwse kapel te vinden. Ook interessant is een bijna 40 meter hoog spoorwegviaduct uit het begin van de vorige eeuw, dat met zeven bogen een afstand van 150 meter overbrugt. Het groene Herbeumont ligt verscholen in de dichte bossen op de rechteroever van de Semois. De Afdeling Ardense Jagers is één van de bekendste onderdelen van de Belgische krijgsmacht. Dit legeronderdeel heeft een grote militaire traditie opgebouwd. Zij oefenen nog altijd bij voorkeur in de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Enkele opvallende rotsformaties in dit gebied kregen namen, zoals bijvoorbeeld de 'Roche aux Cats' en de 'Rocher des Corbeaux'.

Bouillon kreeg de bijnaam « parel van de Semois ». Het is de voornaamste toeristische stad in deze streek. De Semois, die ontspringt in Arlon, heeft hier diepe en prachtige valleien gegraven.

Deze streek doet u ongetwijfeld terugkeren in de tijd dankzij de stad van Godfried en de dorpen van het vroegere Hertogdom Bouillon : Carlsbourg en Paliseul, Biourges en Bertrix, Botassart en Dohan.

hotelletje

Hondjes

Met de hondjes Robin en Bebu,hun baasjes Marc en Sigrid en ons hondje Bono hebben we er een mooie wandeling van 7 Km langs de Semois gedaan !

Wandeling

Dag 2, hebben we dan uitstapjes gedaan naar enkele stadjes en dorpjes onderweg huiswaarts!!!Een zeer mooie stad was Bouillon !

Bouillon

En natuurlijk kan men de Ardennen niet verlaten zonder een lekker Forelletje te verorberen !
forel

 22_01_2007_15_02Herbeumont

20:00 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-09

Tweedaagse !!!

Het is verlof en wat doen we dan ?Vele uitstapjes ,en dit is er eentje van!!!

22_01_2007_15_02Herbeumont

De Ardennen is toch een uurtje of twee rijden en we hebben er dan maar 2 dagen over gedaan om samen met onze vrienden de streek te verkennen en een mooie wandeling langs de Semois te doen te Herbeumont en dag 2 zijn we naar Bouillon afgezakt en nog enkele kleine gezellige dorpjes bezocht op weg naar huis.Het was een heel leuke en gezellige uitstap

Herbeumont is een dorpje dat zo’n 700 inwoners telt. Net buiten het centrum van het dorp, op de rechteroever van de Semois, vinden we de resten van een 11de-eeuws kasteel, gebouwd door Jehan de Rochefort. Het kasteel deed tot halverwege de 17de eeuw dienst als woonplaats voor de graven van Herbeumont. Het kasteel is uiteindelijk verwoest door de troepen van Lodewijk XIV (die een spoor van vernieling trokken door de hele Ardennen). De ruïnes van het slot liggen er nog net zo bij als hoe de soldaten van de Zonnekoning het achterlieten. Vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

In het dorpje zelf is een mooie 12de-eeuwse kapel te vinden. Ook interessant is een bijna 40 meter hoog spoorwegviaduct uit het begin van de vorige eeuw, dat met zeven bogen een afstand van 150 meter overbrugt. Het groene Herbeumont ligt verscholen in de dichte bossen op de rechteroever van de Semois. De Afdeling Ardense Jagers is één van de bekendste onderdelen van de Belgische krijgsmacht. Dit legeronderdeel heeft een grote militaire traditie opgebouwd. Zij oefenen nog altijd bij voorkeur in de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Enkele opvallende rotsformaties in dit gebied kregen namen, zoals bijvoorbeeld de ‘Roche aux Cats’ en de ‘Rocher des Corbeaux’.

 


hotelletje

Dit was ons hotelletje< La Chatelaine & Aux Chevaliers >Herbeumont

 en onze hondjes waren daar ook zeer welkom!!!                  

***

Wandeling

Dag 1 was een wandeling van 7 Km.Kuieren langs de Semois .De hondjes waren wel zeer moe na deze trip!

***

Bouillon

Bouillon

Bouillon kreeg de bijnaam « parel van de Semois ». Het is de voornaamste toeristische stad in deze streek. De Semois, die ontspringt in Arlon, heeft hier diepe en prachtige valleien gegraven.

Deze streek doet u ongetwijfeld terugkeren in de tijd dankzij de stad van Godfried en de dorpen van het vroegere Hertogdom Bouillon : Carlsbourg en Paliseul, Biourges en Bertrix, Botassart en Dohan.

***

Na een bezoek aan Bouillon nog enkel stopjes gemaakt in gezellig dorpjes .

forel

 

***

Samen met onze hondjes Robin-Bebu en Bono en Marc en Sigrid  die daar de streek goed kenden hebben we een fantastische tweedaagse gehad in de Ardennen!!!

 

21:49 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-07-09

Schipper,we willen over varen !!!

We konden ons kiezen ,direkt naar Hoboken waar de startplaats was van een mooie wandeling in een voor ons onbekend natuurgebied in Hoboken.Maar voor minder verkeer te hebben konden we ook naar Kruibeke rijden en met de boot ons laten overzetten.We hebben maar het laatste gekozen ,en dat is nog eens plezant ook.Spijtig dat het niet lang duurde ,want het was zonnig en dan op de boot ,dan zou je wel graag tot in Antwerpen varen.

op de boot
En zo kwamen we dan aan de ander kant van het water ,in Hoboken.We moesten dan nog een 15 min.stappen voor de vertrekplaats ,maar we gingen tenslotte toch voor te wandelen,dus een km. meer of minder,dat maakt nu niet uit.

Welkom 2

Natuurgebied Hobokense Polder

Dit laatste stuk natuur aan de zuidkant van het stadscentrum van Antwerpen zit geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf.

De Hobokense Polder wordt beheerd door Natuurpunt Hobokense Polder vzw, de vroegere Werkgroep Hobokense Polder vzw, volgens een beheerovereenkomst met de Stad Antwerpen en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte: laaggelegen land dat geregeld overstroomd raakte en door bescheiden boeren in cultuur werd gebracht. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert


En hierboven zie je een kleine omschrijving van het natuurgebied ,waar we gewandeld hebben .Het is er heel mooi en rustig,want ik dacht dat er daar nog enkel industrie was ,maar er is toch een heel mooi plekje groen gebleven.

de wandeling

 

fotokubus

20:36 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-06-09

Op stap in de Westhoek !!!


De Palingbeek

 

Gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Dit domein dankt zijn bestaan aan een Ieperse droom: een kanaal dat het Ieperleekanaal verbindt met de Leie in Komen. In 1864 startten de werken.
De heuvelkam bij Hollebeke was echter spelbreker. Tunnels noch diepe graafwerken (sleuf doorheen de helling) weerstonden aan de grillen van de gelaagde bodem, zandlagen op kleilagen.
Om de haverklap waren er instortingen. In 1913 gaf men het project definitief op.
Toch leverde dat harde labeur iets op: de 3 km lange sleuf door de helling werd een schitterend natuurlandschap.
Vanaf 1970 werd het als provinciaal wandeldomein ingericht.
Het Provinciedomein De Palingbeek omvat momenteel méér dan 200 ha. gevarieerde bossen en 30 ha. kleinschalig, open landschap. In het domein is variatie troef. De veelheid aan biotopen garandeert een rijke fauna en flora.
Bovendien biedt het domein verzorgde, bewegwijzerde en uitgestrekte wandelpaden, infoborden, schuilhuisjes en sanitair, een cafetaria, speelweiden en hengelwater. Ideaal voor een prachtige gezinsuitstap! Twee ruime parkings aanwezig.

vertrekken
We zijn afgesproken om samen met enkele vrienden van de wandelclub van de Cavaliers van de Vlaamse tafel eens de palingbeekwandeling over te doen,want door familiale aangelegenheden hebben we ze met de club niet gedaan en aangezein het een heel mooie wandeling was ,zouden we die toch eens willen doen.Het was een ideaal wandelweertjes .De hondjes en de baasjes hebben er een mooie namiddag van gemaakt!!!De gidsen zijn hier op de foto's nog eens de weg aan het bekijken op de kaart.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bos
-

Het was liefde op het eerst gezicht!!!

Bono en het ezeltje!


zillebeek


Wat we niet meer willen meemaken!!!

page

De Westkoek is een  streek dat zijn sporen nagelaten heeft van de oorlogen.Wij hebben daar geen herrineringen van ,maar daar word je nog overal geconfronteerd welke ellende het daar geweest is .Je komt overal van die monumenten tegen ,waar zo veel mensenlevens achtergebleven zijn.Op de foto,zie je zo een dat we passeerden tijdens onze wandeling.

kerkhof

22:36 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-05-09

Fiets en wandelweertje!!!

DE LINIE

De Liniewegel te Eksaarde is voor veel Lokeraars het mooiste wandel- en fietspad door onze open ruimte. In de vlakte ten zuiden van de Liniewegel heeft de ruilverkaveling Eksaarde diepe sporen nagelaten: oude knotwilgen en bomen zijn bijna overal verdwenen, wel zijn er nu enkele stroken jonge aanplantingen. Ten noorden van het wandelpad strekt zich echter een uitzonderlijk natuurgebied uit: een lappendeken van bossen, moerassen,weiden al dan niet afgezoomd met oude knotwilgen, akkers, houtkanten, rietveldjes, oude turfputten en vijvers. Deze volledige zone is immers uitzonderlijk rustig gelegen. Er is nauwelijks bebouwing, omdat de Moervaart-Zuidlede-depressie eeuwenlang elke winter overstroomde. Bovendien liggen de dichtbevolkte woonkernen op aanzienlijke afstand en zijn er geen industrieparken of drukke autowegen in de nabije omgeving. Het is dan ook een van de weinige gebieden in de provincie Oost-Vlaanderen waar het nog echt stil en donker kan worden! Het Eksaardse onderdeel hiervan heeft extra troeven: er liggen geen asfalt- en betonwegen en nergens is er kans op doorgaand verkeer. Alle veldwegen tussen de Liniewegel en de Oude Lede, de grens Lokeren-Moerbeke, lopen immers dood

natuurbeelden

10 mei !!!

Gaan we met dit mooie weer wandelen of fietsen!!!

De cavaliers va de Vlaamse tafel hadden een wandeling in onze deelgemeente Eksaarde.Met Bono in zijn fietsmandje zijn we langs het fiets en wandelpad naar Eksaarde gereden.Dat is een 8 tal Km.

We zijn vertrokken van aan De Dam Moerbeke voor deze mooie wandeling.De hondjes konden er een groot deel van de wandeling los lopen.

 kruiskapel

cats

20:39 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

20-04-09

Duizenden blauwe bloemetjes!!!!

Op wandel met de cavalierkes door het Hallerbos!!!!

Het Hallerbos

Het Hallerbos (520 ha) is een van de belangrijkste bossen in Vlaams-Brabant. Het is een gewaardeerde groene long, maar vooral een uiterst gevariëerd en daardoor extra waardevol ecologisch geheel.

Vijf ravijnen doorsnijden het bos van noord naar zuid. In de diepe dalen borrelen bronnen op, de meest gekende in de Kluisberg. De heuvelkammen zijn bedekt met leem, op de steile hellingen komen dikke zandlagen aan de oppervlakte.

Even gevariëerd als de bodem is het boombestand: Beuk (222 ha), Eik (129 ha), Es (10 ha), maar ook Amerikaanse eik, Gewone esdoorn, Linde en Zwarte notelaar. Waar de zandlagen aan de oppervlakte komen, groeien Gewone den (92 ha), Corsicaanse den (27 ha), Lork (20 ha) en Douglasspar.

In het voorjaar bloeien er bosanemonen en boshyacinten die het hele bos eerst wit en daarna blauw kleuren. Naast de hyacinten zie (en ruik) je ook het doordringend geurende daslook.

De oudste vermelding van het bos is terug te vinden in 686, maar de grootste verandering gebeurde er tijdens de eerste wereldoorlog. De Duitse bezetter liet alle grote bomen omhakken (o.a. om te gebruiken in de loopgraven) zodat er van het bos niet veel meer overbleef. In de jaren dertig en veertig werd het bos herbebost en dat verklaard waarom het nog zo een jong bos is


En hier volgen dan de foto's van een van de topwandelingen van de club van de Cavaliers van de Vlaamse tafel .De prachtige wandeling ,de goede begeleiding ,een mooi lentezonnetjes en de leuke sfeer onder de hondjes en de baasjes ,zorgden dat we een gezellig zondagnamiddaguitstapje gehad hebben!!!

nieuw

sfeerbeeld

sfeer

wandelen

En van wandelen ,kan je ook dorst krijgen !!!Tong uitsteken

grote dorst
 

 

21:16 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

11-04-09

Pasen !!!

Aan alle bezoekers van mijn blogje wens ik iedereen een Vrolijk Pasen!!!

Lachen

paaself3xr

82 pasen

 

20:17 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

05-04-09

Lenteplaatje!!!

 

lente

Na dat we vorige week het zomeruur zijn in gegaan ,mogen we nu wel zeggen dat we na de lange winterperiode,  de Lente zijn ingegaan .Met enkele zeer mooie zonnige dagen is de natuur prachtig geworden.Overal zien we de magnolia,forshytia ,japanse kerselaar en de talrijke voorjaarsbloemetjes in de tuinen ontluiken.De Lente is een van de mooiste seizoenen van het jaar.

Punt5FLente

lente blog

20:56 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

25-03-09

Ze vonden het leuk !!!

Hier in Lokeren hebben we een heel mooi park voor eens rond te wandelen.Het Bospark.Hier en daar zitten er diertjes en de kindjes kunnen zich er goed amuseren op de speeltuin.Samen met ons nichtje Els en haar 2 kapoenen Renzo en Yarie en natuurlijk onze Bono  zijn we dan een namiddagje  naar het bospark geweest.We hadden brood mee voor de eendjes wat te voederen ,dat is altijd welkom voor hen.Tenslotte hebben we een lekker pannekoekje geeten en konden de kindjes nog eens op de trampoline en het springkasteel.Het was een leuke namiddagiii

page

bewerkt

22:19 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

Mijn verzameling !!!

Als we op stap gaan ergens in een stad en we zien van die kleine souvenierwinkeltjes kijken we uit naar miniatuurcavalier king charles,maar mogen niet groter zijn dan ong. 5 cm.In het begin vind je er al gauw enkele ,maar nu word dat steeds moeilijker.En er zit dikwijls niet veel verschil op ,zo dat je wel eens eentje dubbel kan hebben .Je moet soms heel goed kijken of het wel cavaliers zijn.Hoe kleiner ,hoe moeilijker je dat soms kan onderscheiden van andere Spaniels.Maar we blijven verder zoeken tot ons kastje vol is.

DSCN1410

22:03 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Over de grens!!!

Het Domein de Wal te Stekene,dit was het vertrekpunt van de wandeling in en rond het Watergewinningsgebied.De ene moment wandelen we in Belgie en de ander moment in Nederland!

waterwinningsgedied

Lachen

Met mooie lenteweertje was de opkomst van wandelaars met hun hondjes zeer talrijk.

wandelaars

En niet enkel wandelaars ,maar de paardjes waren ook talrijk op het pad,dat is ook een mooie hobby en zoals je op de foto ziet hadden deze paardjes een luxe schoonheidsbehandeling gekregen ,maar dat was speciaal voor een fotosessie gedaan,maar wel heel knap.

paardjes

En wandelen is voor iedereen een leuke ontspannende hobby !!!

kopppels

 

 

 

21:36 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op de grens!!!!

Het Domein de Wal te Stekene,daar zijn we vertrokken voor een mooie wandeling in het Watewinningsgebied.De ene moment wandelden we in Belgie,de ander moment in Nederland.

waterwinningsgedied

20:47 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-03-09

Op de versiertoer !!!

Zondag 8 maart ,was het wandeling van de cavaliers van de Vlaamse Tafel.Dit maal was het Lippelo.Een mooi lenteweertje en een prachtige wandeling door bos en veld,waar de hondjes zich eens goed konden uit leven,want ze konden bijna gans de wandeling los lopen.Het was ongeveer een 4 maand geleden dat onze Bono zijn beste maatje Quikie eens gezien had en ze waren onafscheidelijk.Ze konden elkander niet missen en hebben de ganse wandeling heen en weer naar en achter elkaar  gelopen.'s Avonds was die dan ook uitgeteld en heeft geslapen tot maandagavond denk ik.of ... lag hij nog te dromen van Quicky Onschuldig

qiuckie en Bono

 bono en qiukie

We zijn vertrokken op het Dorpsplein van Lippelo en al vlug kwamen we in de velden en bossen van Lippelo terecht.En op een bepaald punt stonden we op het middelpunt van de provincie Oost-Vlaanderen.

lippelo

 

Alle wandelaars waren heel tevreden .Na een lange winter met donkere dagen had iedereen behoefte aan eens een lenteweertje waar we midden in de natuur konden van genieten .Na een gezellig apres wandelingske ,want dat moet er natuurlijk ook bij,hebben we een ontspannen namiddagje gehad en 's avonds was de regen terug van de partij,maar toen lag den Bono al in zijn roes en wij hadden natuurlijk ook een goede nachtrust van de gezonde buitenlucht!!!

lippelo 2

21:52 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

01-03-09

Lente in Blankenberge!!!

LachenWe hadden goed weer besteld en nu en dan een zonnetje .Het was afgesproken met enkele vrienden dat we het strand van Blankenberge eens gingen bewandelen.  10 hondjes met hun baasjes maakten er een leuke namiddag van.Veel volk en veel hondebaasjes waren op het strand op wandel en bovenop gingen er nog 10 tallen ijsberen verkleed ,hun carnavalsduik in zee doen .Ze hadden inderdaad veel belangstelling.Brrr ,ik denk dat het water toch wel heel koud was,maar elk heeft zo van hun hobby's.Maar de 10 cavaliers die het strand af crossen en samen aan het spelen waren hadden ook hun fans.We hebben een filmpje gekregen van een van ons vrienden en toevallig staat er onze Bono ook bij,die steeds aandachtig zijn baasjes volgt!!!Lachen

Blankenberge febr.09 005

 

Blankenberge febr.09 027

18:39 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

24-02-09

Carnaval!!!!

Was het goed weer geweest 's morgens ,dan gingen we op wandel naar Nieuwpoort met de club van de cavaliers van de Vlaamse tafel,en toch was het aan zee een mooi wandelweertje en natuurlijk als we de foto's van onze wandelvrienden bekijken hebben we terug een mooie wandeling gemist.Het is altijd leuk als ze ons enkele sfeerbeeldjes doorsturen .maar bij ons in Lokeren was het naar jaarlijkse traditie Carnavalstoet.Er waren een 15 tal groepen die de straten in Lokeren opfleurden .We zijn dan te voet eens naar het centrum afgezakt.Zo hebben we ook ons wandelingske eens gehad en de regen die bleef achterwege,want dat kan men best missen voor de stoet,die toch veel volk op de been brengt.

Wat we gemist hebben !!!

page En waar we naar toe geweest zijn!!!

page2

page3

page4

page5

22:08 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-01-09

De start van 2009!!!

Zondag was er voor de leden van de  Vlaamse cavaliers een nieuwjaarsreceptie in Ertvelde.We werden verwelkomd door onze Peter .De opkomst was zeer groot.Er waren ong.90 pers.Met 1-2-of 3 cavalierkes.Eerst hebben we een goed wandelingske gedaan in Ertvelde ,want daarvoor staan ons beestjes te popelen en zijn ze daarna rustig voor ons bijeenkomst er na.Na een aperitiefje waar de club ons op trakteerde ,kregen we nog lekkere hapjes,daarna een tombola,waar terug enkele leden gelukkig huiswaarts gingen met hun prijs.Wij waren ook bij de gelukkigen  met een mooie DVD film.De mooiste prijs was een cavalierke in steen.Die ging naar een van ons vrienden,de baasjes van Roef en Oika.Op een van de foto's zie je hoe gelukkig hij er mee is .Het was terug een gezellige bijeenkomst en daarvoor bedanken we natuurlijk Peter ,Karin en al hun medewerkers!!!

DSCN1271

Den Bono zit te wachten aan de deur ,voor zo snel mogelijk te vertrekken naar Ertvelde,want hij had het al gezien ,dat we ons aan het klaar maken waren.

DSCN1273

Op wandel door Ertvelde ,op weg naar het Morgenzonneke ,waar ze ons opwachten voor een hapje en een drankje!!!

DSCN1274

DSCN1281

De hapjes zijn op komst ,dat zie je aan Den bono.Als het maar eten is!!!!

P1000377

Ja ,baasje Pierre ,ik wil ook een stukje van je koekje hoor!!!

DSCN1286

P1030048

P1030041

En het moet niet altijd koffie zijn he Peter !!!

P1000385

En hier is het baasje van Roef en Oika,hij mag er fier op zijn ,want het is een heel mooi beeldje en zal zeker en vast een mooi plekje krijgen !

20:52 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-01-09

2009!!!!!

Bono en zijn baasjes

 wensen aan alle blogbezoekers een gelukkig-gezond-vreugdevol 2009!!!

zo dat iedereen van al die vele kleine gezellige uitstapjes kan genieten!!!

nn14GNJ

aa1

 

 

 

21:32 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eindelijk terug op de blog geraakt!!!

Na 10 dagen verlof te hebben was ik er nog niet in geslaagd mijn blog bij te werken .Hoe zou dat nu komen?Ons met andere dingen bezig te houden o.a.wandelen, shoppen een beetje luieren en zo van al die toestanden.Dus ga ik nu alvast enkel fotokes en een beetje verslag er bij zetten van eind jaar 2008 !!!


 

Onze wandeling in Den Haan,met een heel mooi zonnig winterweertje en de cavalierkes en hun baasjes zoals altijd goed vertegenwoordigd en ze hadden het strand bijna voor zich alleen .De meeste baasjes hadden er voor de kerstwandeling hun kerstmuts opgezet.En wat smaakt er na zo een wandeling ,een heel lekker warme Gluwijn!!!!

DSC05574

IMG_7629

 

IMG_7641

Kitty(alias Heidi-Kerstvrouwke uit Tirol)amuseerde zich gezellig op het strand met haar hondjes!!

P1000254

 

De kleinste van de bende ,was 8 weken oud en ohohoh zooo schattig he !!!!

P1000262

 

Den Bono had zijn baasjes in het vizier en rende  zo snel hij maar kon bij hen over het strand!

DSCN1232


 

Een gezellige Kerstavond met de familie!!!

Een lekker sorbetje met de kaarsjes en de kerstsfeer er rond volgde na dat we al enkele lekkere gerechtjes verorberd hebben ,ze zeggen dat dit een zakkertje is!

DSCN1165

En Kristof brengt de kerstboom tot leven!!!

                         DSCN1170

DSCN1198

En het kan toch eens smaken he Kevin!!!

DSCN1201

Efkes de spiertjes los maken na een ganse avond tafelen!!!


Op Kerstdag,na de spijs en drank van de avond voordien hadden de moedigste van de bende een wandeling langs de Kalkense meersen gepland en dat was zeker en vast een goede afkick !

DSCN1212

DSCN1216

DSCN1219

DSCN1205

Voor een opwarmertje moesten we bootje overvaren naar het centrum van Schellebelle.

 

 

21:13 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-12-08

Winterwandeling aan zee!!!

Na een ijzig koude zaterdag  was het zondag ideaal weertje voor een deugddoende winterwandeling te maken aan zee.Het zonnetje kwam af en toe eens piepen,de wind was niet te bespeuren en de temperatuur was ideaal.Muts ,sjaal en handschoenen waren zelfs overbodig en dit op de 14 december ,dat was terug een meevaller voor met de hondjes het strand van Retrachement te bewandelen.
IMG_7589

Blijkbaar dezelfde intresses,hondeliefhebbers en voetballiefhebbers.En zijn nu over de matchen van afgelopen weekend aan het napraten.Zijn ze nu voor Brugge-Lokeren -Standard of wie dan ook.Ze hebben blijkbaar intresse voor alle ploegen!!!als het maar voetbal is!

DSCN0258

Een obstakel in de weg .Het was hoog water en konden niet langs het strand .

P1020845
Zijn dan maar langs de duinen verder gegaan,door stekelige takken ,wat wel een beetje gevaarlijk is voor onze hondjes hun oogjes,maar de baasjes hebben ze dan maar een eindje verder gedragen,en zijn zo over de prikkeldraad terug naar zee getrokken,waar ze zich naar hartelust konden uitleven op het brede strand van Cadzand.

DSCN0272

DSCN1133
P1020841
DSCN1146
Onze chef ,de Peter zijn vrouwtje Karin had terug de leden verwend ,met Erwtesoep,warme chocomelk of een jenevertje , biertje  of frisdrank halverwege de wandeling en de hondjes kunnen dan ook hun dorst lessen.

DSCN1135
En wie likt er graag de potjes uit ,natuurlijk de hondjes !!!!

DSCN1134
Na in de gezonde zeelucht te wandelen, heen en terug van Retrachement naar Cadzand is iedereen tevreden van de uitstap en drinken we samen in de Zwinhoeve nog een lekker koffieke of trappistje en nog wat te babbelen en te plannen voor de volgende uitstap,kunnen we terug kijken op een ontspannen ,gezellige zondagnamiddag met al onze vrienden van de club.De volgende wandeling is St Jan Eremo of Den Haan.Afwachten wat de weergoden voorspellen!!!

P1020881

DSC05488

19:35 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

08-12-08

Oproep !!!

2008 loopt naar het einde en daar komt 2009 op ons af.Het gaat allemaal zo snel.En dan zijn er de eindejaarsfeesten.Na 5 jaar op uitnodiging te gaan ,is het mijn beurt om het eindejaar af te sluiten met onze familie .En dan begint men zich af te vragen ,wat eten en wat drinken.Het is niet zo een groot probleem,maar ik ben op zoek naar en lekker zelf gemaakt aperitiefje.

Ik zou het wel plezant vinden ,zo eens enkele suggesties te krijgen op mijn blogje van een lekker aperitiefje .dus doe ik een oproep,om jullie receptjes bij de reacties te zetten.Je mag ze natuurlijk ook door mailen.

Ben benieuwd!!!!

                    champagneglas

22:30 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-12-08

Gezellige modderwandeling!!!!

Het was voorspeld van de weermannen ,dat het een zonnige droge zondag ging zijn,dus dan maar op stap met de vrienden en de hondjes van de Vlaamse cavaliers en zoals steeds ,een gezellige wandeling en bijkletsen achteraf!!!Het was richting kust ,te Sijsele ,waar we rond 10 uur verwacht worden met een aperitiefje van de Chef.Hier is hij nog alles aan het klaarzetten voor het opwarmertje.

DSCN0221
Daarna zijn we de wijde velden ingetrokken ,waar de hondjes zich eens konden uitleven ,want sommigen hebben het nodig zich eens goed hun energie af te geven!

DSCN0226

P1020793

 Dan gaan we verder door mooie en soms modderige baantjes ,maar de Cavalierkes zijn niet vies van de modder ,eens ze droog zijn en eens een goede borstelbeurt zie je daar geen enkel spoortje meer van.

DSC05425

P1020812

 

PICT1451

Na de modder en het slijk wachte ons in een Restaurant in Sijsele een lekker etentje voor de wandelaars .

 

PICT1453

IMG_7528

DSC05445

En Bono,die moest enkel nog naar een leeg bord kijken ,maar dat is toch maar voor de foto,want onder de tafel heeft die al een lekker beentje opgeknabbeld en een fris watertje gedronken,want van dat bord zou die wel onbetante gevolgen hebben,want hij is gewoon van droogvoeding.

22:07 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

23-11-08

De eerste sneeuwvlokjes !!!

 Vandaag wandelen de Vlaamse Cavaliers in Nieuwpoort.Maar aangezien de eerste sneeuw van dit jaar uit de lucht valt en de weerman gevaarlijke wegen voorspeld hebben we ons maar binnenhuis gehouden.


DSCN0191

DSCN0199

 

Den Bono geniet van de eerst sneeuw en denkt allicht dat het al Kerstmis is.Hij laat zich graag eens met wat kerstuitrusting een foto van zich nemen ,of misschien wilt hij graag zijn baasjes eens kontent maken ,omdat ze dat grappig vinden.

ani0070

                                              DSCN0188

Het ideale moment om eens de charme's van de sneeuw te fotograferen!!!

DSCN0207

Als de sneeuw juist gevallen is en de strooimachine's de straat nog niet gepasserd zijn geeft dit heel mooi beeld!!!

DSCN0218
 

15:41 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-11-08

De Limbugse Kempen !!!
We hebben terug een fantastisch weekje gehad ,dit keer waren de Limburgse Kempen aan de beurt.Erperheide is een echte aanrader .Het park is zeer gezellig ,een tof zwembad,waar je na een dagje fietsen of wandelen ,nog eens lekker kan relaxen.En buiten het park,zijn er heel mooie fiets en wandelpaden.Ik had al veel gehoord dat De Limburg een fietsparadijs is,en dat is werkelijk zo.

Hier kwamen we een zeer mooi typisch Limburgs cafeeke en brasserie tegen ,spijtig genoeg was het juist de sluitingsdagVerstomd

DSCN0134

DSCN0135

DSCN0136

                                IMG_1872        


   

 

Lachen

 We hebben ook een prachtige wandeling gedaan in de heide en bossen waar nu de mooie herfstkleuren te zien zijn.Het weer was uitstekend voor de tijd van het jaar.De laatste week van augustus en eerste week van september is de heide op zijn mooist ,maar is het een enorme drukte van de wandelaars.Nu komt men af en toe een wandelaar tegen en kan men genieten van de prachtige vergezichten,je kan er op sommige plaatsen eindeloos ver kijken.

DSCN0147

 

DSCN0152

DSCN0144
                                                                                                     

 DSCN0156

 DSCN0117


                  

Onzen Bono en Robin en Bebu   waren zalig aan het nagenieten van de wandeling                   

DSCN0167
                                                                    

En Marc en Sigrid die ons uitgenodigd hadden voor samen een midweekje in Erperheide door te brengen genieten van hun terrasje.Het was een gezellig,ontspannen deugdoende tussendoorverlof,met wandelen fietsen en zwemmen,gezellige etentjes en proeven van de Limburgse speciallekes!!! 

 DSCN0160

 We zullen zeker nog terug keren naar de Limburg voor te fietsen en te wandelen en overal waren onze hondjes zeer welkom,wat zeker positief is ,als men op verlof gaat met ons viervoetertjes !!!

 De Kempen in een notendop:

  • Geniet van de weidse stilte
  • Maak een wandeling door de bossen en over de heide
  • Ontdek de prachtige routes van het fietsroutenetwerk
  • Proef van de vele streekgerechten en lokale biersoorten

                                  Wandel- en fietsparadijs

Lekker vlak, veilig en vol variatie: in de Limburgse Kempen is fietsen geen inspanning maar totale ontspanning. Hier fietst u uren naar hartenlust..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20:28 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

03-11-08

Lokers streekgerecht!!!!

Eens iet anders dan onze favorietehobby's wandelen en fietsen sta ik ook wel eens gaag aan de kookpot.En wat elke Lokeraar zo graag eet ,dat zijn de beroemde paardeworsten en daarom zet ik dit receptje eens op mijn blog zoals ik ze tegenwoordig klaar maak en we vinden ze heel lekker!!!!

Lokerse worst

 

Een Belgisch streekgerecht, vaak buiten de regio nauwelijks bekend en toch verrassend van smaak en samenstelling. Zo smult men rond Lokeren al jaren peirdewurst, een worst op basis van paardenvlees. Paardenslagers worden jammer genoeg steeds zeldzamer en paardeworsten kan men enkel in Lokeren verkrijgen.  Maar uiteraard bent u vrij een andere worst-variant te kiezen (u mist dan wel de originele, zoete smaak). De échte blikvanger van dit Lokerse streekgerecht is immers de tomatensaus, dieprood en licht zuur met een zweem van selder.  Lokerse worst wordt opgediend met krokant gebakken frietjes en een mengeling van groene slasoorten.

Wat heb je nodig.

* 8 paardeworsten

* 2 a 3 ajuinen

* 1 teentje look

* 1 tot 2 stengels selder

* 1 doos gepelde tomaten

* 1 klein blikje tomatenpuree

* Laurier ,Thijm

* Kruiden voor Hongaarse Goulash

* 1 theelp. Mosterd

* Boter

 

 

* Snij de uien, de selder en de look in stukjes die u fruit in boter.

* Laat even doorstoven, voeg wat water en de tomaten toe. Mix zorgvuldig tot een gladde saus.

* Leg de worsten in de saus en kruid met tijm, laurier, mosterd en goulashkruiden. •

* Laat gedurende 1,5 uur verder pruttelen op heel zacht vuur onder gesloten deksel. Laat afkoelen.

 

 

Voor het serveren •

Schep één uur voor het opdienen het gestolde vet van de saus . Verwarm het gerecht op een heel zacht vuurtje;

• Bind zo nodig de saus met wat maïzena en voeg desgewenst Parijse champignons toe.

• Dien op met puree, rijst, brood of friet. ^

 

Tip

Tomaten helpen pasta verteren. Het

verklaart waarom ze in Italië zo populair

zijn. Tomaten uit blik zijn handig voor

een saus, maar smaken vaak sterk. Met

een lepel honing, een wortel en een

snuif paprikapoeder weet u dat zurige te temperen.

Houdt u van een kruidige saus. Roer er dan een fijn

Chilipepertje en wat kandijsuiker door.

 

 

 

11:15 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |