23-08-08

Waarom Vakantie op Schouwen -Duiveland?

Schouwen-Duiveland, “de kroon op Zeeland”

Wie Schouwen-Duiveland bezoekt, begrijpt waarom het voormalige eiland met trots deze titel draagt. Als het meest noordelijke deel van het prachtige Zeeland herbergt Schouwen-Duiveland de mooiste plekjes en fraaie natuurgebieden.

Achter de brede duinen en hoge dijken liggen karakteristieke dorpjes die tot de mooiste van Nederland behoren. De oude stad van Zierikzee is beroemd om zijn vele monumenten, de lange geschiedenis is er tastbaar. Het weidse landschap met de bijzondere lichtval laat mooie vergezichten zien. Kunstenaars raken sinds jaar en dag door Schouwen-Duiveland inspireren.

De lange kustlijn met gevarieerde stranden en duinpartijen, het afwisselende landschap en de vele watergebieden trekken zomer en winter liefhebbers. Kreken, welen, inlagen, slikken en schorren geven elk op eigen wijze hun geschiedenis met het water prijs. Nieuwe natuurgebieden in de Prunje tonen dat de rust en ruimte van Schouwen-Duiveland niet alleen voor de mens aantrekkelijk is. Veel soorten vogels hebben de weg naar deze gebieden gevonden, met in hun kielzog de vogelliefhebbers.

Hoewel Schouwen-Duiveland geen eiland meer is, wordt het omringd door water. De Grevelingen, Oosterschelde en Noordzee zijn elk op een eigen manier aantrekkelijk voor de watersporter. Zwemmen, pootjebaden, (kite)surfing, kanoën, zeilen, duiken, vissen, iedere liefhebber kan zijn hart ophalen.

De zilte Zeeuwse zaligheden zijn ook op Schouwen-Duiveland te vinden. Heerlijkheden als de Oosterscheldekreeft, mossels, oesters, het Schouws lam, de zeekraal en lamsoor staan in het seizoen op de menukaart. Boerderijwinkels hebben een uitgebreid assortiment met agrarische en zelfgemaakte producten.

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 030

 

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 019

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 015

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 047

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 028

Vakantie Burgh-Haamstede Nederland 032

20:24 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hé, dat ziet er echt een mooie streek uit! Zullen we moeten onthouden!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 23-08-08

De commentaren zijn gesloten.