03-11-08

Lokers streekgerecht!!!!

Eens iet anders dan onze favorietehobby's wandelen en fietsen sta ik ook wel eens gaag aan de kookpot.En wat elke Lokeraar zo graag eet ,dat zijn de beroemde paardeworsten en daarom zet ik dit receptje eens op mijn blog zoals ik ze tegenwoordig klaar maak en we vinden ze heel lekker!!!!

Lokerse worst

 

Een Belgisch streekgerecht, vaak buiten de regio nauwelijks bekend en toch verrassend van smaak en samenstelling. Zo smult men rond Lokeren al jaren peirdewurst, een worst op basis van paardenvlees. Paardenslagers worden jammer genoeg steeds zeldzamer en paardeworsten kan men enkel in Lokeren verkrijgen.  Maar uiteraard bent u vrij een andere worst-variant te kiezen (u mist dan wel de originele, zoete smaak). De échte blikvanger van dit Lokerse streekgerecht is immers de tomatensaus, dieprood en licht zuur met een zweem van selder.  Lokerse worst wordt opgediend met krokant gebakken frietjes en een mengeling van groene slasoorten.

Wat heb je nodig.

* 8 paardeworsten

* 2 a 3 ajuinen

* 1 teentje look

* 1 tot 2 stengels selder

* 1 doos gepelde tomaten

* 1 klein blikje tomatenpuree

* Laurier ,Thijm

* Kruiden voor Hongaarse Goulash

* 1 theelp. Mosterd

* Boter

 

 

* Snij de uien, de selder en de look in stukjes die u fruit in boter.

* Laat even doorstoven, voeg wat water en de tomaten toe. Mix zorgvuldig tot een gladde saus.

* Leg de worsten in de saus en kruid met tijm, laurier, mosterd en goulashkruiden. •

* Laat gedurende 1,5 uur verder pruttelen op heel zacht vuur onder gesloten deksel. Laat afkoelen.

 

 

Voor het serveren •

Schep één uur voor het opdienen het gestolde vet van de saus . Verwarm het gerecht op een heel zacht vuurtje;

• Bind zo nodig de saus met wat maïzena en voeg desgewenst Parijse champignons toe.

• Dien op met puree, rijst, brood of friet. ^

 

Tip

Tomaten helpen pasta verteren. Het

verklaart waarom ze in Italië zo populair

zijn. Tomaten uit blik zijn handig voor

een saus, maar smaken vaak sterk. Met

een lepel honing, een wortel en een

snuif paprikapoeder weet u dat zurige te temperen.

Houdt u van een kruidige saus. Roer er dan een fijn

Chilipepertje en wat kandijsuiker door.

 

 

 

11:15 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Mmmm, dat lijkt me wel lekker. Worst met tomatensaus, nog nooit gegeten maar wel eens de moeite waard om te proberen.

Gepost door: Fredje en Dolfke | 03-11-08

Helaba , je bent door ons getagd !!!!
Lees maar op ons blogje .
Doeiiiiiiiiiiiiiiii

Gepost door: Roef en Oika | 13-11-08

De commentaren zijn gesloten.