20-04-09

Duizenden blauwe bloemetjes!!!!

Op wandel met de cavalierkes door het Hallerbos!!!!

Het Hallerbos

Het Hallerbos (520 ha) is een van de belangrijkste bossen in Vlaams-Brabant. Het is een gewaardeerde groene long, maar vooral een uiterst gevariëerd en daardoor extra waardevol ecologisch geheel.

Vijf ravijnen doorsnijden het bos van noord naar zuid. In de diepe dalen borrelen bronnen op, de meest gekende in de Kluisberg. De heuvelkammen zijn bedekt met leem, op de steile hellingen komen dikke zandlagen aan de oppervlakte.

Even gevariëerd als de bodem is het boombestand: Beuk (222 ha), Eik (129 ha), Es (10 ha), maar ook Amerikaanse eik, Gewone esdoorn, Linde en Zwarte notelaar. Waar de zandlagen aan de oppervlakte komen, groeien Gewone den (92 ha), Corsicaanse den (27 ha), Lork (20 ha) en Douglasspar.

In het voorjaar bloeien er bosanemonen en boshyacinten die het hele bos eerst wit en daarna blauw kleuren. Naast de hyacinten zie (en ruik) je ook het doordringend geurende daslook.

De oudste vermelding van het bos is terug te vinden in 686, maar de grootste verandering gebeurde er tijdens de eerste wereldoorlog. De Duitse bezetter liet alle grote bomen omhakken (o.a. om te gebruiken in de loopgraven) zodat er van het bos niet veel meer overbleef. In de jaren dertig en veertig werd het bos herbebost en dat verklaard waarom het nog zo een jong bos is


En hier volgen dan de foto's van een van de topwandelingen van de club van de Cavaliers van de Vlaamse tafel .De prachtige wandeling ,de goede begeleiding ,een mooi lentezonnetjes en de leuke sfeer onder de hondjes en de baasjes ,zorgden dat we een gezellig zondagnamiddaguitstapje gehad hebben!!!

nieuw

sfeerbeeld

sfeer

wandelen

En van wandelen ,kan je ook dorst krijgen !!!Tong uitsteken

grote dorst
 

 

21:16 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

Commentaren

Dedju toch dat we er weer niet bij konden zijn. Vorig jaar hadden we het wel plechtig beloofd. Maar ja, het werk roept soms hé! Gelukkig maar dat jullie er zo van genoten hebben.

Gepost door: Fredje en Dolfke | 20-04-09

Het was mooi Het was de eerste wandeling met de cavaliers van de vlaamse tafel en ik vond het fantastisch mooi.

Gepost door: yolanda | 21-04-09

Inderdaad een heel mooie wandeling !!!!
We vonden het tof om weer eens met de club te gaan wandelen .
Tot de volgende keer hé .
Knuffel van Roef & Oika .

Gepost door: Roef en Oika | 21-04-09

De commentaren zijn gesloten.