11-05-09

Fiets en wandelweertje!!!

DE LINIE

De Liniewegel te Eksaarde is voor veel Lokeraars het mooiste wandel- en fietspad door onze open ruimte. In de vlakte ten zuiden van de Liniewegel heeft de ruilverkaveling Eksaarde diepe sporen nagelaten: oude knotwilgen en bomen zijn bijna overal verdwenen, wel zijn er nu enkele stroken jonge aanplantingen. Ten noorden van het wandelpad strekt zich echter een uitzonderlijk natuurgebied uit: een lappendeken van bossen, moerassen,weiden al dan niet afgezoomd met oude knotwilgen, akkers, houtkanten, rietveldjes, oude turfputten en vijvers. Deze volledige zone is immers uitzonderlijk rustig gelegen. Er is nauwelijks bebouwing, omdat de Moervaart-Zuidlede-depressie eeuwenlang elke winter overstroomde. Bovendien liggen de dichtbevolkte woonkernen op aanzienlijke afstand en zijn er geen industrieparken of drukke autowegen in de nabije omgeving. Het is dan ook een van de weinige gebieden in de provincie Oost-Vlaanderen waar het nog echt stil en donker kan worden! Het Eksaardse onderdeel hiervan heeft extra troeven: er liggen geen asfalt- en betonwegen en nergens is er kans op doorgaand verkeer. Alle veldwegen tussen de Liniewegel en de Oude Lede, de grens Lokeren-Moerbeke, lopen immers dood

natuurbeelden

10 mei !!!

Gaan we met dit mooie weer wandelen of fietsen!!!

De cavaliers va de Vlaamse tafel hadden een wandeling in onze deelgemeente Eksaarde.Met Bono in zijn fietsmandje zijn we langs het fiets en wandelpad naar Eksaarde gereden.Dat is een 8 tal Km.

We zijn vertrokken van aan De Dam Moerbeke voor deze mooie wandeling.De hondjes konden er een groot deel van de wandeling los lopen.

 kruiskapel

cats

20:39 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

het was leuk wandelen hé Bono in Eksaarde .
Tot de volgende keer en nog een dikke knuffel van ons .

Gepost door: Roef en Oika | 11-05-09

En wij hebben die weer gemist si! Maar deze avond bekijken we zeker eens het nieuwe programma. Hopelijk lukt het nu beter.

Gepost door: Fredje en Dolfke | 12-05-09

De commentaren zijn gesloten.