20-06-09

Op stap in de Westhoek !!!


De Palingbeek

 

Gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
Dit domein dankt zijn bestaan aan een Ieperse droom: een kanaal dat het Ieperleekanaal verbindt met de Leie in Komen. In 1864 startten de werken.
De heuvelkam bij Hollebeke was echter spelbreker. Tunnels noch diepe graafwerken (sleuf doorheen de helling) weerstonden aan de grillen van de gelaagde bodem, zandlagen op kleilagen.
Om de haverklap waren er instortingen. In 1913 gaf men het project definitief op.
Toch leverde dat harde labeur iets op: de 3 km lange sleuf door de helling werd een schitterend natuurlandschap.
Vanaf 1970 werd het als provinciaal wandeldomein ingericht.
Het Provinciedomein De Palingbeek omvat momenteel méér dan 200 ha. gevarieerde bossen en 30 ha. kleinschalig, open landschap. In het domein is variatie troef. De veelheid aan biotopen garandeert een rijke fauna en flora.
Bovendien biedt het domein verzorgde, bewegwijzerde en uitgestrekte wandelpaden, infoborden, schuilhuisjes en sanitair, een cafetaria, speelweiden en hengelwater. Ideaal voor een prachtige gezinsuitstap! Twee ruime parkings aanwezig.

vertrekken
We zijn afgesproken om samen met enkele vrienden van de wandelclub van de Cavaliers van de Vlaamse tafel eens de palingbeekwandeling over te doen,want door familiale aangelegenheden hebben we ze met de club niet gedaan en aangezein het een heel mooie wandeling was ,zouden we die toch eens willen doen.Het was een ideaal wandelweertjes .De hondjes en de baasjes hebben er een mooie namiddag van gemaakt!!!De gidsen zijn hier op de foto's nog eens de weg aan het bekijken op de kaart.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

bos
-

Het was liefde op het eerst gezicht!!!

Bono en het ezeltje!


zillebeek


Wat we niet meer willen meemaken!!!

page

De Westkoek is een  streek dat zijn sporen nagelaten heeft van de oorlogen.Wij hebben daar geen herrineringen van ,maar daar word je nog overal geconfronteerd welke ellende het daar geweest is .Je komt overal van die monumenten tegen ,waar zo veel mensenlevens achtergebleven zijn.Op de foto,zie je zo een dat we passeerden tijdens onze wandeling.

kerkhof

22:36 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.