21-07-09

Schipper,we willen over varen !!!

We konden ons kiezen ,direkt naar Hoboken waar de startplaats was van een mooie wandeling in een voor ons onbekend natuurgebied in Hoboken.Maar voor minder verkeer te hebben konden we ook naar Kruibeke rijden en met de boot ons laten overzetten.We hebben maar het laatste gekozen ,en dat is nog eens plezant ook.Spijtig dat het niet lang duurde ,want het was zonnig en dan op de boot ,dan zou je wel graag tot in Antwerpen varen.

op de boot
En zo kwamen we dan aan de ander kant van het water ,in Hoboken.We moesten dan nog een 15 min.stappen voor de vertrekplaats ,maar we gingen tenslotte toch voor te wandelen,dus een km. meer of minder,dat maakt nu niet uit.

Welkom 2

Natuurgebied Hobokense Polder

Dit laatste stuk natuur aan de zuidkant van het stadscentrum van Antwerpen zit geprangd tussen de Schelde, de dicht bevolkte woonkernen van Hoboken en Antwerpen en de industrie van Petroleum-Zuid en de voormalige Boelwerf.

De Hobokense Polder wordt beheerd door Natuurpunt Hobokense Polder vzw, de vroegere Werkgroep Hobokense Polder vzw, volgens een beheerovereenkomst met de Stad Antwerpen en gesubsidieerd door het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.

De Hobokense Polder heeft zijn naam te danken aan het vroegere poldergebied dat zich hier langs de oever van de Schelde uitstrekte: laaggelegen land dat geregeld overstroomd raakte en door bescheiden boeren in cultuur werd gebracht. Sinds de ophogingen, die vanaf de jaren zestig werden uitgevoerd, is dat gebied definitief verdwenen. Een nieuw landschap is ontstaan, een landschap dat door snelle evolutie van flora en fauna ook nu nog voortdurend verandert


En hierboven zie je een kleine omschrijving van het natuurgebied ,waar we gewandeld hebben .Het is er heel mooi en rustig,want ik dacht dat er daar nog enkel industrie was ,maar er is toch een heel mooi plekje groen gebleven.

de wandeling

 

fotokubus

20:36 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |