24-08-09

Uitstapje!

Een druk verlof gehad ,niet werken en toch geen tijd voor op mijn blogje eens iets te schrijven en de reden is ,dat we vele uitstapjes gedaan hebben en dit is er eentje van en het was een gezellig tweedaagse in de Ardennen!!

Herbeumont

Herbeumont is een dorpje dat zo'n 700 inwoners telt. Net buiten het centrum van het dorp, op de rechteroever van de Semois, vinden we de resten van een 11de-eeuws kasteel, gebouwd door Jehan de Rochefort. Het kasteel deed tot halverwege de 17de eeuw dienst als woonplaats voor de graven van Herbeumont. Het kasteel is uiteindelijk verwoest door de troepen van Lodewijk XIV (die een spoor van vernieling trokken door de hele Ardennen). De ruïnes van het slot liggen er nog net zo bij als hoe de soldaten van de Zonnekoning het achterlieten. Vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

In het dorpje zelf is een mooie 12de-eeuwse kapel te vinden. Ook interessant is een bijna 40 meter hoog spoorwegviaduct uit het begin van de vorige eeuw, dat met zeven bogen een afstand van 150 meter overbrugt. Het groene Herbeumont ligt verscholen in de dichte bossen op de rechteroever van de Semois. De Afdeling Ardense Jagers is één van de bekendste onderdelen van de Belgische krijgsmacht. Dit legeronderdeel heeft een grote militaire traditie opgebouwd. Zij oefenen nog altijd bij voorkeur in de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Enkele opvallende rotsformaties in dit gebied kregen namen, zoals bijvoorbeeld de 'Roche aux Cats' en de 'Rocher des Corbeaux'.

Bouillon kreeg de bijnaam « parel van de Semois ». Het is de voornaamste toeristische stad in deze streek. De Semois, die ontspringt in Arlon, heeft hier diepe en prachtige valleien gegraven.

Deze streek doet u ongetwijfeld terugkeren in de tijd dankzij de stad van Godfried en de dorpen van het vroegere Hertogdom Bouillon : Carlsbourg en Paliseul, Biourges en Bertrix, Botassart en Dohan.

hotelletje

Hondjes

Met de hondjes Robin en Bebu,hun baasjes Marc en Sigrid en ons hondje Bono hebben we er een mooie wandeling van 7 Km langs de Semois gedaan !

Wandeling

Dag 2, hebben we dan uitstapjes gedaan naar enkele stadjes en dorpjes onderweg huiswaarts!!!Een zeer mooie stad was Bouillon !

Bouillon

En natuurlijk kan men de Ardennen niet verlaten zonder een lekker Forelletje te verorberen !
forel

 22_01_2007_15_02Herbeumont

20:00 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Daar kan je zeker je hartje ophalen hé! We krijgen ook al zin om eens te gaan maar wij moeten nog even wachten!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 24-08-09

De commentaren zijn gesloten.