26-08-09

Paradijselijke vogels!!!

Met de trein een Bdag tripje naar

Parc Paradisio

 

 

Parc Paradisio is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen), dat in 1993 zijn deuren opende. Hoewel het park in het begin vooral vogels huisvestte is het nu meer en meer een volwaardig dierenpark aan het worden. Paradisio is gevestigd op de site van een oude abdij. Doorheen het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren.

In 2006 is de "Droom van Han Wu Di" geopend, de grootste Chinese tuin van Europa welke. Hier vindt u talloze kraanvogels, alsook een drietal Rode Panda's en Muntjakken. In 2007 was het de beurt aan het Roofvogeldorp. Een indrukwekkende rij grote volières met verschillende soorten roofvogels en een heuse doorwandelvolière met gieren.

In 2008 pakte Paradisio uit met een groot Indonesisch gebied.

Sinds zijn ontstaan heeft het vogelpark deelgenomen aan verscheiden kweekprogramma's ter behoud en bescherming van bedreigde diersoorten.

In 2007 bezochten meer dan 635.000 personen dit park.

 

plan-van-het-park

 

Paradisio

nieuw paradisio3

20:33 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Hé, Carina! Dat was zeker een schone uitstap. Wij zouden er ook graag eens gaan maar mocht Bono daar binnen? En wat heb jij een schoon fotocollageke. Welk programmaatje gebruik jij daarvoor? Ge ziet we moeten dringend weer eens bijpraten hoor!

Gepost door: Fredje en Dolfke | 27-08-09

De commentaren zijn gesloten.