26-08-09

Paradijselijke vogels!!!

Met de trein een Bdag tripje naar

Parc Paradisio

 

 

Parc Paradisio is een dierenpark in Cambron-Casteau (Henegouwen), dat in 1993 zijn deuren opende. Hoewel het park in het begin vooral vogels huisvestte is het nu meer en meer een volwaardig dierenpark aan het worden. Paradisio is gevestigd op de site van een oude abdij. Doorheen het park zijn vele ruïnes te vinden die hieraan herinneren.

In 2006 is de "Droom van Han Wu Di" geopend, de grootste Chinese tuin van Europa welke. Hier vindt u talloze kraanvogels, alsook een drietal Rode Panda's en Muntjakken. In 2007 was het de beurt aan het Roofvogeldorp. Een indrukwekkende rij grote volières met verschillende soorten roofvogels en een heuse doorwandelvolière met gieren.

In 2008 pakte Paradisio uit met een groot Indonesisch gebied.

Sinds zijn ontstaan heeft het vogelpark deelgenomen aan verscheiden kweekprogramma's ter behoud en bescherming van bedreigde diersoorten.

In 2007 bezochten meer dan 635.000 personen dit park.

 

plan-van-het-park

 

Paradisio

nieuw paradisio3

20:33 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-08-09

Uitstapje!

Een druk verlof gehad ,niet werken en toch geen tijd voor op mijn blogje eens iets te schrijven en de reden is ,dat we vele uitstapjes gedaan hebben en dit is er eentje van en het was een gezellig tweedaagse in de Ardennen!!

Herbeumont

Herbeumont is een dorpje dat zo'n 700 inwoners telt. Net buiten het centrum van het dorp, op de rechteroever van de Semois, vinden we de resten van een 11de-eeuws kasteel, gebouwd door Jehan de Rochefort. Het kasteel deed tot halverwege de 17de eeuw dienst als woonplaats voor de graven van Herbeumont. Het kasteel is uiteindelijk verwoest door de troepen van Lodewijk XIV (die een spoor van vernieling trokken door de hele Ardennen). De ruïnes van het slot liggen er nog net zo bij als hoe de soldaten van de Zonnekoning het achterlieten. Vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

In het dorpje zelf is een mooie 12de-eeuwse kapel te vinden. Ook interessant is een bijna 40 meter hoog spoorwegviaduct uit het begin van de vorige eeuw, dat met zeven bogen een afstand van 150 meter overbrugt. Het groene Herbeumont ligt verscholen in de dichte bossen op de rechteroever van de Semois. De Afdeling Ardense Jagers is één van de bekendste onderdelen van de Belgische krijgsmacht. Dit legeronderdeel heeft een grote militaire traditie opgebouwd. Zij oefenen nog altijd bij voorkeur in de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Enkele opvallende rotsformaties in dit gebied kregen namen, zoals bijvoorbeeld de 'Roche aux Cats' en de 'Rocher des Corbeaux'.

Bouillon kreeg de bijnaam « parel van de Semois ». Het is de voornaamste toeristische stad in deze streek. De Semois, die ontspringt in Arlon, heeft hier diepe en prachtige valleien gegraven.

Deze streek doet u ongetwijfeld terugkeren in de tijd dankzij de stad van Godfried en de dorpen van het vroegere Hertogdom Bouillon : Carlsbourg en Paliseul, Biourges en Bertrix, Botassart en Dohan.

hotelletje

Hondjes

Met de hondjes Robin en Bebu,hun baasjes Marc en Sigrid en ons hondje Bono hebben we er een mooie wandeling van 7 Km langs de Semois gedaan !

Wandeling

Dag 2, hebben we dan uitstapjes gedaan naar enkele stadjes en dorpjes onderweg huiswaarts!!!Een zeer mooie stad was Bouillon !

Bouillon

En natuurlijk kan men de Ardennen niet verlaten zonder een lekker Forelletje te verorberen !
forel

 22_01_2007_15_02Herbeumont

20:00 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

16-08-09

Tweedaagse !!!

Het is verlof en wat doen we dan ?Vele uitstapjes ,en dit is er eentje van!!!

22_01_2007_15_02Herbeumont

De Ardennen is toch een uurtje of twee rijden en we hebben er dan maar 2 dagen over gedaan om samen met onze vrienden de streek te verkennen en een mooie wandeling langs de Semois te doen te Herbeumont en dag 2 zijn we naar Bouillon afgezakt en nog enkele kleine gezellige dorpjes bezocht op weg naar huis.Het was een heel leuke en gezellige uitstap

Herbeumont is een dorpje dat zo’n 700 inwoners telt. Net buiten het centrum van het dorp, op de rechteroever van de Semois, vinden we de resten van een 11de-eeuws kasteel, gebouwd door Jehan de Rochefort. Het kasteel deed tot halverwege de 17de eeuw dienst als woonplaats voor de graven van Herbeumont. Het kasteel is uiteindelijk verwoest door de troepen van Lodewijk XIV (die een spoor van vernieling trokken door de hele Ardennen). De ruïnes van het slot liggen er nog net zo bij als hoe de soldaten van de Zonnekoning het achterlieten. Vanaf de ruïnes heeft u een prachtig uitzicht over de Semoisvallei.

In het dorpje zelf is een mooie 12de-eeuwse kapel te vinden. Ook interessant is een bijna 40 meter hoog spoorwegviaduct uit het begin van de vorige eeuw, dat met zeven bogen een afstand van 150 meter overbrugt. Het groene Herbeumont ligt verscholen in de dichte bossen op de rechteroever van de Semois. De Afdeling Ardense Jagers is één van de bekendste onderdelen van de Belgische krijgsmacht. Dit legeronderdeel heeft een grote militaire traditie opgebouwd. Zij oefenen nog altijd bij voorkeur in de uitgestrekte bossen van de Ardennen. Enkele opvallende rotsformaties in dit gebied kregen namen, zoals bijvoorbeeld de ‘Roche aux Cats’ en de ‘Rocher des Corbeaux’.

 


hotelletje

Dit was ons hotelletje< La Chatelaine & Aux Chevaliers >Herbeumont

 en onze hondjes waren daar ook zeer welkom!!!                  

***

Wandeling

Dag 1 was een wandeling van 7 Km.Kuieren langs de Semois .De hondjes waren wel zeer moe na deze trip!

***

Bouillon

Bouillon

Bouillon kreeg de bijnaam « parel van de Semois ». Het is de voornaamste toeristische stad in deze streek. De Semois, die ontspringt in Arlon, heeft hier diepe en prachtige valleien gegraven.

Deze streek doet u ongetwijfeld terugkeren in de tijd dankzij de stad van Godfried en de dorpen van het vroegere Hertogdom Bouillon : Carlsbourg en Paliseul, Biourges en Bertrix, Botassart en Dohan.

***

Na een bezoek aan Bouillon nog enkel stopjes gemaakt in gezellig dorpjes .

forel

 

***

Samen met onze hondjes Robin-Bebu en Bono en Marc en Sigrid  die daar de streek goed kenden hebben we een fantastische tweedaagse gehad in de Ardennen!!!

 

21:49 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |