30-09-09

Strand vol honden !!!

Jaarlijkse traditie is de Nationale zeehondewandeling in De Haan en zoals ieder jaar een stralend zonnig nazomerweertje.De Vlaamse cavaliers waren terug heel goed vertegenwoordigd en behaalden de 2de plaats met het aantal deelnemers.We hebben de wandeling van 7 km. gedaan.Eerst een beetje door het bos gewandeld en zo kwamen we op het strand,waar de hondjes zich konden uitleven.Heel veel volk op het strand met hun honden ,maar ook de toerist,die blijkbaar ook hun plezier hadden hoe de beestjes en baasjes zich amuseren.Telkens sta je verbaasd ,hoeveel rassen van honden er zijn,groot ,klein,je komt er duizenden tegen.

Zeehondewandeling De haan

 

zeehondewandeling

Enkele sfeerbeeldjes met de wandelvrienden!!!!

page

 

20:13 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

26-09-09

Nieuwe diertjes op het terras!!!

Ons huisdiertje Bono heeft deze week nieuw gezelschap gekregen .Na 6 jaar ons enig beestje te zijn,zijn er nu enkele volierevogeltjes op het terras gekomen.Hij vind het een beetje spectaculair en kan er zo verbaasd zitten naar kijken .De eerste dag met veel geblaf ,maar na 2 dagen blijft het enkel met veel belangstelling naar kijken en zijn het zijn vriendjes aan het worden.De grasparkietjes zijn gedoopt als Suske en Wiske en de witte kanarie is onzs Hectorke.Hopelijk kan hij binnenkort een serenade geven.Het is een mannetje en heb gehoord dat ze het best kunnen zingen.De Zebravinkjes zitten de ganse dag te fladderen en brengt wel wat leven in de voliere.Hector de Kanarie zitten samen in een compartiment met de vinkjes en dat klikt heel goed.En de grasparkietjes Suske  en Wiske zitten ook onafscheidelijk samen in een ander compartiment.

blogfoto

 

21:56 Gepost door Carina in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

15-09-09

Een eerste herfstwandeling!!!

Deze keer was Zele aan de beurt ,voor een heel mooie wandeling met de Club van de Cavaliers van de Vlaamse Tafel.Het voelde al wat aan ,alsof de herfst is begonnen.Een beetje koeler ,vochtiger weer en al heel wat afgevallen bladeren.Enkele Km. van ons huis en toch hebben we deze mooie wandeling nu maar ontdekt en is zeker voor herhaling.Want je hebt geen auto's en de hondjes kunnen zich eens goed uitleven, ze kunnen heel veel los lopen en dat is dan kermis voor de hondjes.Hier onder volgt in het kort de beschrijving van de wandeling.

---------------

Nieuwe Durmeboorden Wandelroute -

De nieuwe provinciale Durmeboorden Wandelroute is 9 kilometer lang en loopt door een prachtig landschap dat kunstenaar André Bogaert inspireerde. Het grootste deel van het traject gaat over onverharde paden en wegels. Langs het parcours staan meer dan twintig borden met afbeeldingen van het werk van de kunstenaar, wiens oeuvre onder meer te zien is in het SMAK in Gent.

 

De Durmeboorden Wandelroute start op het dorpsplein van Durmen, een gehucht van Zele. Je wandelt onder meer kilometers aan een stuk langs de oevers van de Durme en voorbij de natuurgebieden Bulbierbroek en Durmemeersen. Het volledige traject is bewegwijzerd.

Zele landschap

 

Zele 2 schilderijen

Enkele sfeerbeeldjes van het traject!

Op Wandel

 

En de pauze halverwege ,mag niet ontbreken.Water voor de hondjes en een dorstlessertje voor de baasjes ,daar zorgt onze Peter,de organisator van de club altijd voor.

Zele Pauzes

20:53 Gepost door Carina in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (2) | Tags: wandelen, zele |  Facebook |